Kto je vlastne Farma Tuška.

  Kto je vlastne Farma Tuška.
Dovoľte aby som predstavila Farmu Tuška.
Kto to je, kto ju tvorí.
Prečo Tuška lebo keď som bola malá nevedela som povedať ,,r,, keď sa ma opýtali ako sa voláš povedala som Malta a môj starký ty nebudeš malta ty si Tuška a všetci známi ma tak volajú Mar- Tuška.
Mojim snom vždy bolo chovať zvieratá. Už od malička. Vždy som moju mamu nabádala aby sme si kúpili kravu. O ocina som prišla keď som bola v maturitnom ročníku. Moja mama nikdy o tom nechcela nič počuť. Môj sen vo mne tlel. Keď som sa vydala s mojim exmanželom sme sa dohodli že si kúpime kravu. Viete ako to býva čo žena povie to muž urobí. Akurát my vypršalo stavebne sporenie a suseda chcela predať kravu. Všetci dookola vedeli že ta kravička pôjde ku mne už sme seno na zimu pre ňu aj chystali. No mojej mame to prezradila dotyčná suseda že kravička ide ku nám. No nebola dva krát nadšená ale zmierila sa. V jeseň v roku 1995 som si dopratala kravičku. A takto sa začala budovať farma.
*
Moja mamina vlastni pôdu tak sme si ju vyžiadali s družstva a začala som na nej hospodáriť. Nie je jej veľa ale mne to postačovalo na to aby sme s niečím začali. Hospodárim na nej do dnes. Už je to cca 27 rokov. V tej dobe my nikto nechcel dať do prenájmu pôdu Nazvali ma žobrákom na to nikdy nezabudnem. V tej dobe my pomocnú ruku dala obec dostala som do prenájmu obecnú pôdu. Tak som začala. Pomaličky sme sa zväčšovali. Prišlo obdobie búrok, závisť je veľmi zákerná vec. Zažila som úspech zažila som pád. Prešla som si peklom. Ale som tu. V dnešnej dobe si vážim každého jedného zákazníka. Objednávky vybavujem srdcom. Svoj um a srdce dávam do svojich diel. Každá jedna objednávka ktorá ku mne príde je potešenie a vďačnosť že si ľudia vybrali pravé mňa. V dnešnej dobe mam 5 kráv a 15 kôz. 90% roboty si robím sama. To nie je chvála ale je to fakt. Dákeho pomocníka ťažko nájsť nikto sa v dnešnej dobe nechce zapodievať hnojom.
*
Keď je veľa objednávok pomáha my moja dcéra. Môj tandem je moja mamina a teta Julka sú to ľudia čo sú pri mne vždy keď spracúvam syr. Môj syn aj keď hundroš my pomáha na poli kosí obracia a zváža seno pre zvieratá. Stará sa o stroje a zveľaďuje ich. Je to hundroš drdloš ale v konečnom dôsledku my pomôže. S nášho deduška traktora urobil traktor ktorému páru niet. No moja dcéra ma krásnych troch synov. Ten starší moje srdiečko my pomáha vždy keď je pri mne. Pozbiera vajíčka, očisti teliatkam a snaží sa pomáhať ma 7 rokov. Aj ten stredny sa už činí. Chodí zbierať vajíčka. Sem tam mu aj dake padne ale nevadí aj to sa stava. Ten najmladśí  poklad bude mať v januari  1 rok. Nemôžem opomenúť môjho zaťka. Moja dcéra ho aj zapriahla do rodinnej farmy. Pomáha pri senách ale aj keď treba čokoľvek okolo farmy teraz sme zabíjali brojlery. Pribudol ďalší pomocník. V rámci svojho voľného času každý prispieva svojou troškou. Čomu som im nesmierne vďačná. Takže toto sú členovia mojej farmy.
*
A teraz čo sa týka výrobkov. Som človek čo prerátava každé euro. Snaží sa mliečko čo najviac sfinančniť. Mám pestrú paletu výrobkov. Moje syrové torty vylepšujem už 20 rokov. Myslím si že sa my to aj darí. Nie každému vyhoviem ale 95% zákazníkov je spokojných a práve ti ma podržali v tom najhoršom. Podporovali ma a verili my. Za čo som im nesmierne vďačná.
*
Milí potencionálny zákazníci aj ti dnešný veďte že kúpou výrobkov s mojej farmy podporujete Človeka ktorý miluje zvieratá a peniažky investuje naspäť do farmy pre zvieratá. Aby mali lepšie ustajnenie, krmivo a starostlivosť. A samozrejme je to zdroj môjho živobytia.

Ak sa Vám moja práca páči budem nesmierne rada ak ich budete ďalej zdieľať a tím nám urobíte nesmiernu službu Ď.A.K.U.J.E.M

Ak si neviete prísť po svoju tortičku ku mne na farmu viem zabezpečiť doručenie priamo pred Vaše dvere. —  Farma TUŠKA - syrove torty - miesto kde syr dostava tvar.